A Glass Park első vizsgája

Sajószentpéter két hónappal ezelőtt átadott többgenerációs, multifunkciós sport-és szabadidő létesítménye, a Glass Park néhány programmal már bemutatkozott a közönségnek, de az első igazi vizsgájának a 2020. augusztus 29-30-én megrendezett nyílt hétvége bizonyult.

Ugyanis ekkor nyílt igazi lehetőség arra, hogy a létesítmény és a működtetői bizonyítsák, hogy a park a többgenerációs és a multifunkciós jelzőt is valóban kiérdemli. E vizsga után – még sok munkával megszervezett, közönségcsalogató, sikeres rendezvényeken át – talán elvezet az út odáig is, hogy az átadáskor megfogalmazódott célt elérjük: előbb-utóbb a város turisztikai attrakciójává, és valóban egy népszerű, klassz parkká válhat.

A mostani programokkal az első lépést megtették: sikeresen népszerűsítették a létesítményt. Nagyszerű időjárási feltételek mellett a kisgyerektől a nagyszülőkorúakig valóban minden korosztály találhatott változatos, az igényeinek leginkább megfelelő elfoglaltságot. Miközben megismerhették, és kipróbálhatták a nem kis területű park szinte minden négyzetmétere (a sport, játék eszközök és pályák mellett a kiszolgáló létesítmények) által kínált lehetőségeket. Amelyeket ez alkalommal Szabó István mesterszakács még kóstoltatással egybekötött főzési bemutatóval is megtoldott.

A felállított egészségügyi sátor dr. Kelemen István nőgyógyászati felvilágosításával, egy mentőtiszt újraélesztési bemutatójával, és egészségügyi szűrésekkel várta az érdeklődőket.

A skate-parkban szombaton egész napos gördeszka, míg vasárnap roller és BMX versenyen, a park mögötti garffity-falon kreatív festésben (amely az extrém sportok életérzését is jól kifejezi) tehették próbára képességeiket a fiatalok. Vasárnap pedig a már ismert Flip Unit Team air track bemutatója utáni egész napos foglalkozáson leshették el a trükkök alapjait a profiktól.

A multifunkciós sportpályán és környékén mindkét napon darts és csocsó verseny zajlott, az óvónők segítségével a legkisebbeknek pedig kreatív sportfoglalkozást, játékos versenyeket tartottak, egy kis kézműveskedéssel is összekötve. Vasárnap kosárlabda (streetball) bemutató-foglalkozás-verseny várta az érdeklődőket, és Funatic Jump trambulin-bemutató és közös edzés Fodor Nikoletta Diánával.

Szombaton a színpad előtti félórás többgenerációs gerinctorna után a pódiumon Juhász Annamária mentális egészségünk védelméről, Nagy Géza a Sajószentpéteri Rendőrőrs munkatársa pedig a gyermekdrogozás veszélyeiről tartott előadást, vasárnap Gór Mária gymstick bemutatót, közös tornával.

A színpadon az első napot Kasza Tibor, a Crystal együttes egykori frontembere, a vasárnapot pedig a miskolci Sky Fanatic zenekar a reggie és a ska műfajok vidám hangulatán keresztül, az élőzene csodálatos világával búcsúztatta.

És ezzel együtt a nyarat, a szünidőt is. Ugyanis kedden járvány ide, vírus oda, Sajószentpéter bölcsődéjében, óvodáiban (a görög-katolikus fenntartásúval együtt immár négy helyszínen), és tagiskoláiban is „becsengettek”, ezzel kezdetét vette az új tanév.

Kiss Barnabás

FOTÓGALÉRIA – Glass Park – Nyílt hétvége (2020.08.29.)

FOTÓGALÉRIA – Glass Park – Nyílt hétvége (2020.08.30.)