A jövő(kép) újabb mozaikja

A TOP-4.2.1-16-BO1-2017-00014 szám alatt, és „Generációk kertje – szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztése Sajószentpéteren” címmel megvalósult létesítmény ünnepélyes átadásával újabb mozaik került helyére a jövő Sajószentpéterének térképén.

A 2019. június 6-án 11.00 órakor a TSZK rendezvény termében kezdődött átadási ünnepségen elsőként városunk polgármestere, dr. Faragó Péter köszöntötte a megjelenteket. Örömét fejezte ki, hogy azon a területen, amelynek kihasználásáról már a bölcsőde 2011. évi átadása óta folyik a közös gondolkodás, ma egy nagyon szép, sokcélú park áll, és hogy ez éppen városunkban valósulhatott meg. Hiszen az eredményt látva, a megye, de akár az ország bármely városa szívesen elfogadná sajátjának.

Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: egyik legfontosabb feladatunk ma, hogy a kihasználatlan területeket élettel töltsük meg. Legyen az a sivár terület egy településen, az ember lelkében, vagy éppen az egymás közötti kapcsolatainkban.

Takács István, a kivitelező cég tulajdonosa megköszönte a lehetőséget, hogy a szabadidő központ után újabb színfolttal gazdagíthatták városunkat. Kérte, hogy használjuk, kedveljük, és őrizzük meg, hogy generációk használhassák még generációkon át.

Halmai Gyula ismertette a megvalósulás folyamatát, és bemutatta a létesítményt. Amelynek keleti oldalán a játszótér, akadálymentes játszótér, mini focipálya, szabadtéri fitnesz eszközök, lengőteke, és pétanque pálya a különböző korosztályok mozgásigényének kielégítését szolgálja. A nyugati oldal ezzel szemben egy zöld pihenő park, piknikező hellyel, beszélgető sarokkal, zene-filagóriával, sövénylabirintussal és sok virággal. A kert védelmét egy körbe futó, látványt nem zavaró kerítés, és videós megfigyelőrendszer is biztosítja. Kiemelte még, hogy egy (a projekt keretén belül beszerzett) új mikrobusz is szolgálja majd az intézményt, így a várost. Az elmondottakat a Sajó TV egy látványos kisfilmmel is szemléltette, de az ünnepség végén a résztvevők körbe járva a parkot, bármelyik eszközét ki is próbálhatták.

A Generációk kertjének átadását azoknak a generációknak a képviselői tették ünnepélyessé műsorukkal, akiknek az leginkább készült: óvodásaink, és iskolásaink, valamint a Sajógyöngye Népdalkör nyugdíjasai.

A park létrejöttével elnyerte végleges formáját Sajószentpéter keleti városkapuja, és egy fejlődni akaró kisváros képével fogadja a rajta belépőket. Közelebbről megismerve pedig – ahogyan azt Aleva Mihályné, a TSZK igazgatója is hangsúlyozta – olyan létesítménnyel, és olyan eszközökkel gazdagodott a város, amelyek valóban egyenlő esélyt biztosítanak a fogyatékkal élőknek is. Amilyenre mindenhol szükség lenne, mégis párját ritkítja.

Legyen hát közös felelősségünk, hogy ne csupán kerítés, hanem tízezren vigyázzunk rá.

Kiss Barnabás

fotógaléria megtekintése

Programajánló


   


További híreink

Közérdekű telefonszámok

  • Központi Segélyhívó: 112
  • Rendőrség: 107
    Sajószentpéteri járőr 20/ 215-4081
  • Mentők: 104
  • Tűzoltók: 105
  • Orvosi Ügyelet: (48) 345-108, 20/250-4937
ÖNK 2020i választás
Adatvédelmi tájékozattó
Szakkör