Díjazottakat ünnepeltek

A Sajószentpéteri Kulturális Központ színháztermében 2018. június 22-én tartotta meg a városi önkormányzat képviselő-testülete a hagyományos ünnepi testületi ülését, amelyen a város közössége érdekében kimagasló tevékenységet végzőknek kitüntetéseket nyújtottak át.

Sajószentpéter várossá nyilvánításának 20. évfordulója tiszteletére 2009-ben létrehoztak egy rendezvénysorozatot Városnapok néven, azóta ennek minden évben a pénteki programja az ünnepi képviselő-testületi ülés. Amelyre a térség országgyűlési képviselője (Demeter Zoltán), a Járási Kormányhivatal vezetője (Szaniszló János), és több jeles személyiség mellett – mint minden alkalommal – most is meghívót kaptak a korábbi díjazottak. Az ülés egyetlen, ám annál jelentősebb napirendi pontja ugyanis az arra érdemeseknek az önkormányzat képviselő-testülete által odaítélt városi kitüntetések ünnepélyes átadása.

A Himnusz hangjai után az ülést megnyitó beszédében dr. Faragó Péter, városunk polgármestere köszöntötte a vendégeket, a képviselőket, a díjazottakat és azok családtagjait.

Ezt követően elsőként a legmagasabb városi kitüntetést, a Sajószentpéter díszpolgára címet adta át prof. dr. Csiba László Európa szerte elismert neurológusnak, az MTA levelező tagjának, a stroke elleni küzdelem magyarországi élharcosának. Aki a Debreceni Neurológiai Klinikát 25 éven át vezetve kissé távol élte életét, de sohasem szakadt el a szülővárosától. Mivel az első kötete megjelenése után nem fogadtak neki szót („Kérem, boncoljanak fel”), hát a közelmúltban megírta élete történetét, benne sajószentpéteri emlékfoszlányokkal („Akit a Nagy Víz elsodort”), bizonyítván, hogy publicistának is kitűnő. Mielőtt egy kedves családi felvétellel édesapjának hálát adott volna ezért az elismerésért, rövid beszédében az adományozóknak is megköszönte azt, és a vele járó pénzjutalmat – saját összeggel kiegészítve – tehetséges sajószentpéteri fiatalok tanulásának segítésére felajánlotta a városnak. Talán lesz közöttük, aki egyszer éppen őt követi majd az úton.

Pro-Urbe elismerést kapott a város közössége érdekében különböző területeken, több évtizeden át végzett tevékenységéért Geregur József alpolgármester.

Pedagógiai díjat Sulyokné Perván Marianna, a Semmelweis Utcai Tagóvoda óvodapedagógusa és Nagy Levente Andrásné nyugdíjas pedagógus, az Egészségügyi és Szociális díjat pedig dr. Kissné dr. Romhányi Judit érdemelte ki (aki felajánlotta a pénzjutalmat a Családsegítő Szolgálatnak). Közszolgálatért díjban Éles Emőke nyugdíjas köztisztviselő és Halász Zoltán, a Városgondnokság csoportvezetője részesült, míg az Elismerő Plakettet a Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület és Jelényi Lászlóné, a Református Nőszövetség titkára vehette át.

Polgármesteri dicséretben részesült nyolc fő, idén Furmann Miklós Lajosné, Károlyiné Fazekas Ágnes Mária, Kurucz Gábor, Szabóné Szója Tünde, Menyhárt Balázs, Hajdu Sándor Józsefné, Kónya Gyuláné, és Zsiros László.

Hogy a díjazottak számára örökké emlékezetes legyen ez a nap, a díjak átadását színes műsorszámok kötötték össze szép nyári ajándékcsokorrá. Akik mindehhez színvonalas közreműködésükkel hozzájárultak: Baranyai Anett és Marozsán Zoltán (a Miskolci Nemzeti Színház művészei – musical-slágerek), Balla Miklós (klarinét), Krajnik Péter (marimba), a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes mellett a helyi Freedance-2008 TSE, a Gyöngyszem Mazsorett Csoport táncosai, és a kis óvodások.

Végül a díjátadás után a díjazottak tiszteletére rendezett ünnepi vacsorára vártak minden résztvevőt.

Kiss Barnabás

FOTÓGALÉRIA – X. Sajószentpéteri Városnapok: Ünnepi képviselő-testületi ülés

Programajánló


   


További híreink

Közérdekű telefonszámok

  • Központi Segélyhívó: 112
  • Rendőrség: 107
    Sajószentpéteri járőr 20/ 215-4081
  • Mentők: 104
  • Tűzoltók: 105
  • Orvosi Ügyelet: (48) 345-108, 20/250-4937
ÖNK 2020i választás
Adatvédelmi tájékozattó
Szakkör