FELHÍVÁS TÜDŐSZŰRÉSRE

Tisztelt Sajószentpéteri Lakosok!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy településükön lakossági tüdőszűrést szervezünk.

A szűrés tervezett helyszíne és időpontja:

Sajószentpéteri Kulturális KözpontSPORTCSARNOK –

Sajószentpéter, Sport utca 32/2. előtt álló

SZŰRŐBUSZ

  1. január 02 – 16. és 2018. január 22 -26. közötti időszakban munkanapokon

09.00-13.30 óra között

 A vizsgálat a jelenleg érvényben lévő Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének határozata alapján minden 40 éven felüli lakos számára ajánlott a tüdőszűrő vizsgálat és számukra a vizsgálat évente egyszer ingyenes!

40 éves kor alatt a tüdőszűrés térítésköteles, melynek díja 1700 Ft. A térítési díj megfizetéséről számla kerül kiállításra, ami egyben a szűrésen való megjelenés igazolása is.

A szűrővizsgálaton nem kell részt venni azoknak a személyeknek, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton részt vettek, illetőleg tüdőgondozó intézetben gyógykezelés alatt állnak.

Felhívjuk a figyelmet a tüdőszűrésen való megjelenés fontosságára, saját és családja egészsége érdekében. A szűrővizsgálat célja a fertőző megbetegedések korai felismerése, azok forrásainak felkutatása, valamint a fertőzés veszélyének elhárítása. A gümőkór (TBC) és a tüdőrák korai felfedezésének ma is leghatékonyabb módszere a rendszeres tüdőszűrésen való megjelenés.

A szűrést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórház, Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum kötelékébe tartozó, új digitális röntgenkészülékkel felszerelt szűrőbusz végzi. A buszban történik az adminisztráció (az adatfelvétel-adategyeztetés lakcímkártya és TB kártya alapján). Itt kapott helyet az öltöző rész és a röntgenfelvételi fülke is. A szűrés kulturált körülmények között zajlik, a felvételek minőségét a modern képalkotó technika garantálja.

Akadályoztatás esetén igénybe vehető a munkahelyhez legközelebb eső tüdőszűrő állomás is.

Kérjük, a szűrésre a LAKCÍMKÁRTYÁT és a TB KÁRTYÁT hozza magával!

Az Önök érdekében, az Önök szolgálatában.

 

a Szűrőbusz Dolgozói