Ha tavasz, akkor foci

Sporthírek

Manapság bizonyos követelményeknek megfelelve hasonló nagyságú városok több ezer nézőt befogadó stadiont építenek (sokszor fűtött játéktérrel, amit fenn sem tudnak tartani!), Sajószentpéternek viszont csupán a mára kissé ütött-kopott pálya és hozzá valódi amatőr foci jutott. Ugye tudjuk: „kicsit zöld, kicsit savanyú, de a miénk”. A labda itt is gömbölyű, a játék színvonala sem annyival rosszabb, mint amennyivel kevesebbe kerül, hát „Hajrá Péter!”

Ne is keseregjünk tovább, hanem élvezzük a napsütést a pálya szélén is, ugyanis a helyi futball feltámasztásán munkálkodó Sajószentpéteri Szabadidő Sportegyesület vezetői és játékosai szeretettel invitálnak minden szurkolót a mérkőzéseikre. Mert kell egy csapat, de bizony kell a közönség is! Valamint a helyi és környékbeli gyerekek, akikért az apukák, nagypapák előbb-utóbb újra kiszokhatnak majd a lelátóra. Mert az egyesület fő célkitűzése éppen ez: ezekből a fiatalokból néhány év alatt felépíteni egy stabil, Megyei I. osztályban is helytállni képes együttest.

A csapat jelenleg a B.A.Z. Megyei III. osztály Kazincbarcikai csoportjában a feljutás kiharcolásáért küzd, az őszi szezont kilenc pont előnnyel a tabella élén zárta.

A hibátlan ősz után a tavaszi első fordulóban kissé megfázott a tartalékos csapat, ugyanis Martonyiban semmi sem jött össze: 7:3 arányban úgy maradtak alul, hogy az első három gólt ők szerezték.

A második fordulóban hazai pályán Hódoscsépány csapata ellen „helyreállt a világ rendje”, ugyanis most a Kelemen Krisztián, Somogyi Sándor és Nagy Máté által szerzett három gól után csupán egyet kaptak.

A tavaszi szezon további menetrendje:

2017. április 15.    Izsófalva – Sajószentpéter
2017. április 30.    Sajószentpéter – Alsóvadász
2017. május 06.    Kurityán – Sajószentpéter
2017. május 14.    Sajószentpéter – Tardona
2017. május 20.    Borsodszentgyörgy – Sajószentpéter
2017. május 28.    Sajószentpéter – Sajókaza
2017. június 04.    Hangony – Sajószentpéter
2017. június 11.    Sajószentpéter – Felsőtelekes

A mérkőzések kezdési időpontja minden fordulóban: 17.00 óra.
A hazai mérkőzésekre a belépés ingyenes.
Minden szurkolót szeretettel vár a Sajószentpéteri Szabadidő Sportegyesület.

Kiss Barnabás