Megkezdődött a körforgalom építése

Sajószentpéter belterületén, a 26. és a 27. számú főutak kereszteződésében, a város közlekedésbiztonsága javításának érdekében megépülő körforgalmi csomópontban 2018. július 25-én a Strabag Építőipari Zrt. a munkaterület átvételével megkezdte a kivitelezési munkálatokat. A felvonulás, az építéshez szükséges eszközök és anyagok helyszínre szállítása után a munkagépek a Területi Szociális Központ irányában tereprendezést végeztek a körforgalmi létesítmény helyének kialakításához, a közművek kiváltásához.

A biztonságos munkavégzés érdekében sávlezárásokra, ezzel váltakozó irányú forgalomszabályozásra van szükség. Miután a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Sajószentpéter Városi Önkormányzattal közösen elvégezte a tájékoztató táblák, a forgalomelterelést jelző sárga színű táblák, és a forgalomirányító jelzőlámpák kihelyezését. Első ütemben augusztus másodikán a délutáni óráktól kezdődően – várhatóan augusztus végéig – Miskolc irányában jobb oldali útsáv került lezárására. Kérik az autóval közlekedőket, hogy ettől az időponttól kezdve a kihelyezett – kerülőutakat jelző – táblák szerint közlekedjenek.

Miskolc irányából az épülő csomópont jelzőlámpás szakaszán át Bánréve felé a 26. sz. főúton, Tornanádaska felé (27. sz. főút) az egyirányúvá tett Rákóczi úton át juthatunk el.

Tornanádaska (Edelény) irányából a Lévay, majd a Jókai utcán át a 26. sz. főutat elérve jobbra Bánréve felé, balra Miskolc felé (a jelzőlámpás szakaszon át) haladhatunk tovább.

Bánréve irányából a 27. sz. főutat az Árpád úton keresztül érhetjük el Edelény, Tornanádaska felé.

Az eddigi tapasztalatok szerint a forgalom sűrűségétől függően számítanunk kell torlódásokra, emiatt 5 – 30 perccel hosszabb menetidőre kell felkészülniük a városunkon áthaladó autósoknak. Erre figyelmeztetnek a Sajószentpéteren áthaladó utak négy belépő pontján elhelyezésre kerülő nagyméretű információs táblák is. Amelyekkel az építtetők az előttünk álló, várhatóan három hónap időtartamra kérik minden közlekedésben részt vevő türelmét és egyben köszönik a megértésüket.

Kiss Barnabás

Programajánló


   


További híreink

Közérdekű telefonszámok

  • Központi Segélyhívó: 112
  • Rendőrség: 107
    Sajószentpéteri járőr 20/ 215-4081
  • Mentők: 104
  • Tűzoltók: 105
  • Orvosi Ügyelet: (48) 345-108, 20/250-4937
ÖNK 2020i választás
Adatvédelmi tájékozattó
Szakkör