Múzsák, csókra fel!

Kulturális hírek

A tavalyi kezdeményezés sikere után az idei Lévay napok tiszteletére a Lévay József Városi Könyvtár és a Sajószentpéteri Irodalmi Kör meghirdeti a második városi amatőr versíró pályázatot.

Az első kiírásra (bár akkor nem zárták ki a nem Sajószentpéteri illetőségű jelentkezőket sem) mintegy húsz alkotó hatvan alkotása érkezett be a megadott határidőre. Nagyon sok helyi fiatal és kortalan költő próbálkozott, sok tartalmas, érdekes, és értékes vers került a zsűri elé. Szeretnék, ha a mostani kiírásra még többen jelentkeznének, hiszen bizonyára vannak még mindig olyanok, akik úgy gondolják, hogy ők is tudnak olyan verset írni, mint akik akkor pályáztak. Egyszer mindenkinek át kell esni az első „kitárulkozás” tűzkeresztségén, mert a fiók számára írt versek másnak, másoknak nem tudnak örömet okozni. Csókra fel hát múzsák, tollra poéták, hadd szülessenek újabb versek!

Várják azoknak a versírással csak most próbálkozó, vagy érzelmeit, gondolatait, örömeit, bánatait rendszeresen rímekben, vagy éppen szabad versformában megfogalmazó sajószentpéteri lakosoknak, és a Sajószentpéteri Irodalmi Kör tagjainak a jelentkezését, akik szeretnék bemutatni tudásukat, és a szélesebb közönség által nem ismert saját verseiket másoknak is.

Mivel ez a kifejezési forma szerencsére szinte kortól függetlenül jellemző lehet bárkire, két kategóriában küldhetnek be személyenként legfeljebb három-három alkotást:
•  tanulók (10-14 éves)
•  felnőttek (14-99 éves)
Csoportos alkotások a versenyben nem vehetnek részt.

A jeligés pályázatok leadási határideje: 2017. október 14.
Pályázni kettő darab jeligével ellátott, zárt borítékkal lehet a Könyvtárban személyesen, vagy postai úton. Az egyik boríték tartalmazza a verseket (1, 2 vagy 3 db), a másik a pályázó azonosítását szolgáló információkat (név, életkor, elérhetőség).
A határidőre beérkezett pályázatokat szakértő zsűri bírálja el, kategóriánként az első három helyezett értékes könyvjutalomban részesül.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Lévay József születésének évfordulójára szervezett programsorozat részeként 2017. november 18-án, szombaton 10.00 órakor a Városi Könyvtárban kerül sor.

Információval nyitvatartási idő alatt a Lévay József Városi Könyvtár dolgozói (3770. Sajószentpéter Bem József utca 15.) személyesen, vagy a 48/521-050 telefonszámon állnak a pályázni kívánók rendelkezésére.

Kiss Barnabás