Országos mazsorett bajnokság után, EB előtt

Kulturális hírek

Április 6-án, Tatabányán rendezték meg az V. Országos Mazsorett Bajnokságot, amely egyben az idei horvátországi Európai Bajnokság kvalifikációs versenye is volt. A sajószentpéteriekkel együtt közel 280 versenyzőt felvonultató eseményen 16 csapat mellett számos egyéni induló is bemutatkozott, így összesen 174 produkcióban gyönyörködhettek a nézők.

A Földi Imre Sportcsarnokban lebonyolított verseny házigazdája és szervezője a nemrég alakult tatabányai Virtus Majorette Sportegyesület volt.  A házigazdák, és a Sajószentpéteri Gyöngyszem Mazsorett Csoport mellett Szendrőtől (a Százszorszép), Mezőberényen, Domaszéken, Kakucson át Debrecenig számos településcsapata mutatta be tudását, és koreográfiáit három korcsoportban. A verseny egész napon át feszes tempóban – és a házigazdák jó szervezésének köszönhetően – sikeresen zajlott. A résztvevők egymástól is sokat tanulhattak, ugyanis nagyon sok színvonalas koreográfiát láthattak testközelből, ezek pedig újabb ötleteket adhatnak a későbbiekben.

A Gyöngyszem mazsorettek két korcsoportja (cadet és senior) 13 koreográfiával neveztek, amelyekkel három arany és három ezüstérmet szereztek. Emellett még a végső értékelés szerint három bronz minősítésű koreográfia is (így összesen kilenc produkciójuk) tovább jutott az Európai Bajnokságra.

„Nagyon sok munka van a hátunk mögött, de ezzel a szép eredménnyel már el is felejtettük a fárasztó felkészülés minden nehézségét. Szeretnénk részt is venni, és minél több koreográfiával, és minél jobban szerepelni az Európai Bajnokságon, amelyet július 4-7 között Zágrábban rendeznek majd meg.

Ez nem csak a gyerekek hatalmas munkájával, de az alapítvány és a szülők számára rendkívül nagy anyagi vonzattal is jár. Ezért minden kisebb és nagyobb felajánlást örömmel és köszönettel vesz a Sajószentpéteri Gyöngyszem Alapítvány a következő számlaszámra: 11734004-20528728-00000000” – nyilatkozta Sztofán Zsuzsanna a csapat felkészítő tanára és koreográfusa a verseny után.

Gratulálunk a sikeres szerepléshez, és reméljük, hogy sokan anyagiakkal is támogatni tudják a lelkes kis csapatot abban, hogy helyt tudjanak állni a nemzetközi porondon.

Kiss Barnabás

Programajánló


   


További híreink

Közérdekű telefonszámok

  • Központi Segélyhívó: 112
  • Rendőrség: 107
    Sajószentpéteri járőr 20/ 215-4081
  • Mentők: 104
  • Tűzoltók: 105
  • Orvosi Ügyelet: (48) 345-108, 20/250-4937
ÖNK 2020i választás
Adatvédelmi tájékozattó
Szakkör