„Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” avagy újra „Szakmák Éjszakája”

Az Ózdi Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Szakképző Iskolája az idén második alkalommal csatlakozott az országos szervezésű „Szakmák Éjszakája” programhoz. A hagyományos pályaválasztást támogató rendezvényektől eltérően a Szakmák Éjszakájának célja nem az intézményi beiratkozások támogatása, hanem a szakmák kipróbálása, amely elengedhetetlen a helyes pályaválasztáshoz.

A Szakmák Éjszakája jelmondata: „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” is jelzi, hogy a szakmakipróbálás és interaktív programok az elsődlegesek. Az idei évben április 13-án került sor a rendezvényre 18.00 és 22.00 óra között.

Iskolánk tantestülete és diákjai rendkívül színes programokkal készültek a rendezvényre, amelyek segítségével az iskolánkban oktatott szakmákat kívántuk bemutatni az érdeklődőknek, akik elsősorban a helyi általános iskolákból, valamint Taktaharkányból és Berentéről érkeztek.

A szakmák múzeuma kiállítást nagy érdeklődés kísérte. A helyszínen a diákok megismerkedhettek olyan eszközökkel, amelyeket az egyes szakmákhoz használtak régen.

A múlt felidézése után a ma használt modern eszközöket is bemutattuk, és néhány eszköz és védőruha kipróbálására is lehetőség nyílt.

Újdonság volt a programok között a fényfestés, amelyet a főépület oldalára vetítettünk ki sötétedést követően. Projektorok segítségével különböző színeket, mintákat, képeket vetítettünk, bemutatva ezzel a falfelület sokszínű díszítési lehetőségeit.

Legsikeresebb programnak a molinófestés bizonyult. Az elkészült munkákat a fő épület oszlopaira helyezhették el az érdeklődő diákok és tanáraik. Összességében érdekes programokkal, jó hangulatban telt el az este.

Programajánló


   


További híreink

Közérdekű telefonszámok

  • Központi Segélyhívó: 112
  • Rendőrség: 107
    Sajószentpéteri járőr 20/ 215-4081
  • Mentők: 104
  • Tűzoltók: 105
  • Orvosi Ügyelet: (48) 345-108, 20/250-4937
ÖNK 2020i választás
Adatvédelmi tájékozattó
Szakkör