SajópARTtól a babos kendőig

Kulturális hírek

A művelődési központ galériájában 2016. június 23-án délután öt órakor a „SajóP-ART” képzőművészeti kiállítás megnyitójával rajtolt el a nyolcadik Sajószentpéteri Városnapok rendezvénysorozata.

A tárlaton tizenhat sajószentpéteri kötődésű képzőművész grafikáit és festményeit tekinthették meg a programokra kilátogatók.

Június 24-én a képviselő-testület ünnepi ülésén adták át a városért különböző területeken kiemelkedő munkát végzők elismeréseit. A kuratórium javaslatára a testület 2016-ban a város díszpolgárává dr. Bakonyi Judit háziorvost választotta, Pro Urbe díjban részesült Balla Albert önkormányzati képviselő, sportegyesületi elnök. Pedagógiai díjat a kilencven éves Gyöngyösi Lászlóné, és Szternai János Tamásné tagintézmény-vezető, Közszolgálatért díjat Sajó Attila MSK igazgató valamint Viszlokai Béla köztisztviselő, míg az Egészségügyi és Szociális díjat Harangozó Ferencné szociális gondozó érdemelte ki. Elismerő Plakettet vehetett át Bistei Judit táncművész, fitnesz világbajnok és Rémiás István a város lengyel nemzetiségi önkormányzatának elnöke. A Miértünk Sajószentpéterért kulturális és sportcélú alapítvány Életpálya díjával a város civil társadalmáért végzett kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként a kuratóriumot alapításától két évtizeden át vezető Heidrich Lászlót tüntette ki.

A szombat délutáni lovas huszárok, mazsorettek, fúvószenekar által kísért felvonulása még csak ízelítőt adott a zenés-táncos kulturális kavalkádból. Két napon át a művelődési ház előtti téren a főzőverseny, és gyerekműsorok (lovas bemutató, akrobatika, játékpark, arcfestés, kézművesség, 100 Folk Celsius koncert) mellett minden korosztály találhatott ínyére való programot. Láthattunk mazsorett, formációs és társastánc bemutatót, modern táncshowt, nótaestet (Újváry Marika), Borsodi folklórt (néptánc, népdal, citerazene), operett-parádét (Bodnár Rita és Tihanyi-Tóth Csaba). A legnagyobb érdeklődésre természetesen Tolvai Reni, a Barabonto együttes koncertje számíthatott, hogy a végén a nemzet kortalan, baboskendős csótánya, Nagy Feró és a Beatrice tegye fel a koronát a nem nyolcórányi szórakozásra.

2016. július 11.
Kiss Barnabás

Programajánló


   


További híreink

Közérdekű telefonszámok

  • Központi Segélyhívó: 112
  • Rendőrség: 107
    Sajószentpéteri járőr 20/ 215-4081
  • Mentők: 104
  • Tűzoltók: 105
  • Orvosi Ügyelet: (48) 345-108, 20/250-4937
ÖNK 2020i választás
Adatvédelmi tájékozattó
Szakkör