Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda sikeres pályázati szereplése a „Zöld Óvoda” cím elnyerésével

Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda sikeres pályázati szereplése

a „Zöld Óvoda” cím elnyerésével

http://www.zoldovoda.hu/hu/palyazat/palyazat

2020-ban tizennegyedik alkalommal került meghirdetésre a Zöld Óvoda minősítő címre vonatkozó nyílt pályázat, amelyen a meghirdetett kategóriákban összesen 208 óvodai feladatellátási hely nyerte el a minősítést, ezzel is igazolva azt, hogy folyamatosan bővül az egész intézményes környezeti és fenntarthatóságra nevelés, a fenntarthatóság értékrendszerének érvényesítése, az elkötelezett óvodák száma.

Az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma – a hazai és a nemzetközi tapasztalatok alapján – fontosnak tartja, hogy az óvodás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatra építő, azaz tevékenységorientált környezeti nevelésben részesüljön. Idén 15 éves a Magyarországi Zöld Óvoda Hálózat, az újabb sikeres pályázókkal együtt országszerte már közel 1000 intézményben nyílik lehetőség a gyermekek környezettudatos nevelésének és szemléletének megalapozására. 2020-ban 60 óvoda először, 47 másodszor, 50 harmadszor, 7 a Címmegtartó Zöld Óvoda és 44 az Örökös Zöld Óvoda címet kapta meg.

Az először pályázók körében, a 2019. szeptember 06. és 2020. szeptember 05. közötti időszakban benyújtott pályázatok alapján, a nyertes 60 feladatellátási hely között szerepel a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda is.

http://zoldovoda.hu/uploads/articles/543/Nyertesek-listaja-2020.pdf

Gratulálunk a jó munka eredményéhez és annak elismeréséhez! Sok sikert és jó egészséget kívánunk a környezeti és fenntarthatóságra nevelés további programjainak megvalósításához!

2021.01.29.