Táncsikerek Debrecenben és Budapesten

Kulturális hírek

Ez évben Sajószentpéteren bátran nevezhetjük a májust a tánc hónapjának, ugyanis az ország két városában, Debrecenben és Budapesten is nagyszerűen szerepeltek a Freedance 2008 Táncsport Egyesület versenyzői, és öregbítették városunk hírnevét.

2019. május 4-én a Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium tornacsarnoka adott otthont a II. Universe Kupa Szabadidősport Táncversenynek, amelyen Sajószentpéter képviseletében a Freedance 2008 TSE első alkalommal vett részt.

A Magyar TáncSport Szakszövetség versenytánc tagszervezete, a Dance Universe Táncsport Egyesület szervezésében második alkalommal megrendezett klubközi táncversenyen négy korosztály (gyerek I-II, junior I-II, ifjúsági, és felnőtt) tizenhét kategóriájában 77 (latin, standard és egyéb tánc) produkció bemutatása után hirdettek győztest. Szóló, duó és páros kategóriában minden korosztályban kezdő, középhaladó és haladó szinteken mérhették össze tudásukat a versenyzők.

Az idei, második kiírásra már a Freedance 2008 Táncsport Egyesület fiataljai is neveztek, hogy bemutatkozzanak a „cívis-városban” is. Sólyom Attila tanítványai formációban, kűrben és párosban álltak ki a táncparkettre, és a népes mezőnyben szép sikereket arattak. Formációban az „A” csapat „Jackson Feeling” latin koreográfiával első, míg a „Ciribiribin” bécsi keringő koreográfiával második helyezést ért el. A „B” csapat öt kislánya most először indult versenyen, és máris egy bronzérem került a nyakukba. A kűrök mezőnyében és a párosok között – annak ellenére, hogy a dobogóra most nem léphettek fel – a mieink szintén nagyszerűen teljesítettek.

Ez év február-márciusában négy helyszínen (Oroszlány, Miskolc, Szekszárd, Makó) zajlottak gyermek, ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportokban a 2019-es XXVIII. Országos Táncművészeti Fesztivál Regionális Elődöntői. Az elődöntők első három helyezettjei vetélkedhettek az országos helyezésekért. A mieink a miskolci elődöntőből továbbjutottak a gyermek korcsoport (általános iskolások) budapesti, Erzsébetligeti Színházban május 18-án rendezett országos döntőjébe, ahol még nagyobb sikerekkel koronázhatták meg eddigi munkájukat. Éltek is a lehetőséggel, ugyanis a bécsi keringővel egészen a dobogó tetejéig, a „Jackson Feeling”-el pedig annak harmadik fokáig libbentek fel.

Gratulálunk minden kis táncosnak, a felkészítő tánctanár és koreográfus Sólyom Attilának, és hasonlóan sikeres szereplést kívánunk nekik a továbbiakban is, valamint köszönet a szülők áldozatkészségéért.

Kiss Barnabás