Tanoda konferencia

Városunkban, mint arról már többször beszámoltunk, egy újfajta tanulást segítő programot, a tanodát indította el a Kalán Néni Összefogás Egyesület. A tanoda kiegészítő és partneri szerepet tölt be az iskola mellett, tehát egy olyan intézmény, amely iskolán kívüli foglalkozás keretében a tanulóknak megfelelő feltételeket alakít ki az iskolai sikerességhez és a továbbtanuláshoz.

A tanoda tagjai olyan hátrányos és nem hátrányos helyzetű fiatalok, akik általános iskolában tanulnak, és a házi feladat elkészítésén túl lehetőség van a diákok fejlesztésére és felzárkóztatására. Mivel ez a tanodaprogram még gyerekcipőben jár, szükség van a jó gyakorlatok bemutatására és átadására a sikeresebb működés érdekében.

2017. október 3-án a Kulturális és Sportközpont adott otthont annak a konferenciának és workshopnak, amelynek az volt a célja, hogy megismerjük azokat az innovatív pedagógiai módszereket, melyeket a korai iskolai lemorzsolódás megelőzéséhez tudunk használni nemcsak a tanodában, de az iskolákban is. A konferencián a sajószentpéteri és a miskolci Kalán tanodák pedagógusai vettek részt, és meséltek egymásnak mindennapi munkájukról.

A miskolci kollégák jó gyakorlata a mese- és zeneterápia, amelyről beszámoltak a péteri kollégáknak, a bemutatót azzal tették színesebbé, hogy tanulók mutatták be a zenei és irodalmi tehetségüket.

A tanoda egyik fontos célja az is, hogy a tanulók digitális kompetenciáit is fejlesszük, hisz ezen kompetencia nélkül elég nehéz lesz helytállni mind a tanulásban, mind pedig a munkahelyen. Ezért volt nagyon érdekes az az előadás, amelyet a bemeneti mérésekkel kapcsolatban hallgattunk meg, és amelyből megtudtuk, hogy a tanulókkal a bemeneti méréseket egy digitális program segítségével kell elvégezni. A workshopban szituációs szerepjátékokkal ismerkedtünk meg, és véleményeket fogalmaztunk meg a tanodai munkáról. A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult.

Román Péterné

Programajánló


   


További híreink

Közérdekű telefonszámok

  • Központi Segélyhívó: 112
  • Rendőrség: 107
    Sajószentpéteri járőr 20/ 215-4081
  • Mentők: 104
  • Tűzoltók: 105
  • Orvosi Ügyelet: (48) 345-108, 20/250-4937
ÖNK 2020i választás
Adatvédelmi tájékozattó
Szakkör