Városi kitüntetéseket adtak át

2019. június 21-én (pénteken) 16 órakor ünnepi képviselő-testületi üléssel folytatódott a Sajószentpéteri Városnapok programsorozata, ahol az arra érdemeseknek átadták Sajószentpéter város kitüntetéseit.

2019. évben a Képviselő-testület Sajószentpéter Város Díszpolgára címet adományozott Prof. Dr. Csőke Barnabás Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett bányamérnöknek, a Miskolci Egyetem professor emeritusának, a település szülöttének. Aki az ásványelőkészítés-feldolgozás, ezen belül az aprítás-őrlés területének szaktekintélyeként nemzetközileg is elismert tudományos iskolát működtet.

Pro Urbe díjjal ismerték el eredményes pályafutását Isaszegi Róbert a hetvennyolcszoros magyar válogatott, tizenháromszoros magyar bajnok, olimpiai bronzérmes, Európa bajnoki ezüst és bronzérmes amatőr, valamint profi kisvilágbajnok ökölvívónak. Ugyanezt az elismerést vehette át Szűcs Tamás lokálpatrióta történész-muzeológus is, aki több Sajószentpéter történetével kapcsolatos könyv szerzője, társszerzője.

Pedagógiai Díjban részesült Korcsmárosné Vidák Zsuzsanna, a Hunyadi Mátyás tagiskola pedagógusa (a díjat távollétében lánya vette át), és Szántai Ibolya, az Ózdi Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Szakképző Tagiskola tagintézmény vezetője. Egészségügyi és Szociális Díjat Müller Gézáné szociális gondozó-ápoló, a Területi Szociális Központ munkatársa, a Közszolgálatért díjat Kolossay Anett, a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Osztályának vezetője, valamint Sulyok Barnabás, a Sajó Televízió Nonprofit Kft. és a Sajószentpéteri Közétkeztetési Nonprofit Kft. ügyvezetője vehetett át. „Elismerő Plakett” kitüntetést adományoztak Horváth Pál zenésznek, és Körmöndi Ildikó körzeti ápolónak.

2019 évben Polgármesteri dicséretben részesült: Czifra-Lukács Vivien köztisztviselő, Goórné Sajcz Zita Gabriella pedagógus, Kiss Barnabás újságíró, Nyeste Gábor rendőr főtörzsőrmester, Pokoraczki Tamás Szilárdné pedagógus, Szendrei Imréné óvodai közalkalmazott, Varga Katalin pedagógus, és Zupkó Lászlóné családsegítő.

A Himnusszal kezdődő, Szózattal záruló ünnepi rendezvényen a kitüntetetteket színes műsorszámokkal is megajándékozták. Lőkös Dániel, a Bécsi Állami Operaház tagja Erkel Ferenc „Bánk bán” című operájából a „Hazám, hazám” áriát, majd a „Vágyom egy nő után”, és az „Egy drága szempár” című operett slágert adta elő. Dányi Krisztián, kazincbarcikai születésű színművész szavalatán (Aranyosi Ervin: Tiszteld Önmagadat!) túl egy Tankcsapda-számot (Örökké tart), és egy örökzöld slágert (Tanulj meg fiacskám komédiázni) is elénekelt. A Ködmön táncegyüttes latin mix koreográfiával, és a Gyöngyszem Mazsorett csoport a „Tamagochi” című produkciójával a tánc kedvelőinek, Várkoly Imre két trombita szólójával pedig a dixi rajongóknak kedveskedett. A Hunyadi Tagiskola tanulói produkciójukkal (Játék a réten) tanár nénijüknek kívántak mielőbbi gyógyulást, míg a Sajó TV munkatársai kisfilmjükkel (Egyik lábad itt, másik ott) vezetőjüket lepték meg. A záró műsorszámban az Amazinx Team egy látványos Led Show-val pedig nem csak a jelenlévőket, hanem – többek között a város nevének és a 30. évforduló motívumainak megjelenítésével – egész Sajószentpétert elkápráztatták.

A kánikula mellett az érzelmektől is felforrósodott délutánon az ünnepeltek el-elcsukló hangú köszönetekkel, vagy megható hegedűjátékkal bizonyították, hogy milyen sokat jelent számukra Sajószentpéter, a város közössége, és annak megbecsülése.

Kiss Barnabás

fotógaléria megtekintése