Verselők, dalra fel!

Kulturális hírek

A Sajószentpéteri Lévay József Városi Könyvtár és a Sajószentpéteri Irodalmi Kör Lévay József emléke előtt tisztelegve immár harmadik alkalommal hirdet versíró pályázatot.

1918. július 4-én hunyt el Lévay József, Sajószentpéter nagy szülötte, Borsod megye patriarchája, irodalmár és megyei közhivatalnok. Akit rendelkezése szerint a sajószentpéteri temetőben, szülei mellett helyeztek végső nyugalomba. A nép-nemzeti költészet utolsó képviselőjeként tisztelt költő és műfordító életműve előtt fejet hajtva, most harmadik alkalommal fordulnak felhívással a szervezők a tollforgató amatőr költőkhöz, hogy halálának centenáriumi évében emlékezzünk rá méltó módon: versekkel.

Pályázati feltételek (bővebb információ kérhető a 48/521-050 telefonon):
Pályázni tanuló (10–14 életév között) és felnőtt kategóriában lehet.
Egy pályázó most is legfeljebb három, szabadon választott formájú és témájú saját versével jelentkezhet. (Hiszen a pályázat mottója: “Vannak versek, melyek álmodni hívnak, s vannak, melyek megmutatják a valóságot.”)
A pályázatot két, jeligével ellátott zárt borítékban a Lévay József Városi Könyvtárba (3770. Sajószentpéter, Bem József utca 15) juttassák el postai úton, vagy személyesen. Az egyik boríték a pályaműveket, a másik a pályázó azonosításához szükséges adatokat (név, életkor, elérhetőségek) tartalmazza.

A beérkezési határidő: 2018. október 20.

A pályaműveket szakértő zsűri bírálja el, az ünnepélyes eredményhirdetésre a szervezők – külön értesítés nélkül – várnak minden pályázót és érdeklődőt 2018. november 17. (szombat) 10,00 órakor a városi könyvtárban, ahol a kategóriák első három helyezettje könyvjutalomban részesül.

Emellett minden amatőr költő, versíró dicsőséget szerez magának Lévay emlékének ápolásához való hozzájárulásával, halála 100. évfordulójáról történő méltó megemlékezésével. E nemes cél érdekében ragadjon hát tollat, billentyűt még ma minden költői vénával megáldott irodalomkedvelő 10–100 éves korig.

Kiss Barnabás