Hunyadi Mátyás Tagiskola energetikai szempontú fejlesztése

TOP-3.2.1-16-B01-2020-00162

A projekt címe: Hunyadi Mátyás Tagiskola energetikai szempontú fejlesztése

Kedvezményezett neve: Sajószentpéter Városi Önkormányzat

Támogatással elnyert összeg: 200.000.000, -Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt befejezésének tervezett napja: 2022.08.31.

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-B01-2020-00162

A projekt bemutatása

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-3.2.1-16 jelű, Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú felhívást tett közzé. A felhívás alapján Sajószentpéter Városi Önkormányzat támogatási kérelmet nyújtott be, melyet az irányító hatóság támogatásban részesített. A döntés alapján Sajószentpéter Városi Önkormányzat 200.000.000, -Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Sajószentpéter Városi Önkormányzat tulajdonában lévő intézmények többségében a korábbi pályázati lehetőségeknek köszönhetően már korszerűsítésre kerültek. A település általános iskolái közül a székhely intézmény és a Móra Ferenc Tagiskola korábban felújításra került.

A projekt elsődleges célja az épület működtetési, fenntartási költségeinek csökkentése az energiahatékonysági fejlesztés segítségével. A fejlesztés a külső határoló szerkezetek korszerűsítése mellett a hőtermelő berendezések cseréjét és a fűtési rendszerek megújítását is tartalmazza. A projekt keretében elvégezzük a tetőszerkezet azbesztmentesítését, valamint megvalósul a projektarányos akadálymentesítés is. A tervezett korszerűsítés során megújuló energiaforrás is hasznosításra kerül, amely környezetkímélő, független és hosszú távon is fenntartható energiaellátást biztosít. Mindemellett csökkenti a széndioxid-kibocsátást és jelentősen segíti az erőforrás-hatékonyság megvalósítását. 

© Sajószentpéter 2021 - Minden jog fenntartva!

Created with Mobirise css website themes